Πάρτε την ευθύνη για την υγεία και το βάρος σας

images_122017_2_weight-loss-progam.jpg

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε και να τρώμε υγιεινά για να χάσουμε βάρος, συχνά βρίσκουμε δικαιολογίες, όπως το υπερφορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας και της δουλειάς, την μειωμένη ενέργεια, την πλήξη και την έλλειψη κινήτρου. Παίζοντας όμως αυτό παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών, όχι μόνο μας δίνει περισσότερες δικαιολογίες για να παραλείπουμε τις προπονήσεις, αλλά μας απομακρύνει επίσης από το γεγονός της επιλογής να ζούμε τη κάθε μας στιγμή. Αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας και βοηθήστε το σώμα σας να πετύχει τον στόχο για απώλεια βάρους.

 Γιατί Είμαστε  Παχύσαρκοι

Η παχυσαρκία είναι σε ανοδική πορεία, παρά την εμμονή μας με τα σώματα των διασήμων και τους κοιλιακούς «φέτες». Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στα τρέχοντα προβλήματα βάρους ,όπως τα παρακάτω:

    Η καθιστική εργασία
    Οι Υπολογιστές και το Διαδίκτυο
    Εκατοντάδες τηλεοπτικά κανάλια που μας διασκεδάζουν με  τις ώρες
    Πολύωρη παραμονή στα αυτοκίνητα
    Γειτονιές που δεν αρέσκονται στην γυμναστική και την σωματική δραστηριότητα
    Η τεχνολογία που καθιστά  να κάνουμε σχεδόν τα πάντα από την καρέκλα
    Την πρόοδο της ιατρικής (όπως η πλαστική χειρουργική)
    Φορτωμένο πρόγραμμα
    Η έλλειψη σωματικής άσκησης στα σχολεία, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε πρόχειρο φαγητό για τα παιδιά

Άρνηση:Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γρήγορη λύση και τα χάπια δεν λειτουργούν, αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση.

Σύγχυση:Υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες για την διατροφή και την άσκηση που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τους υπερκτιμήσει και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.

Η πεποίθηση ότι «αν δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις κατευθυντήριες οδηγίες για την άσκηση, γιατί να γυμναστώ;»

Ο φόβος της αποτυχίας, το να κάνω λάθος την άσκηση, ο τραυματισμός ή ακόμη και η γελειοποίηση του ευατού μας.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως η γενετική ή ορισμένες ιατρικές παθήσεις που εμποδίζουν την απώλεια βάρους, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είμαστε υπέρβαροι, λόγω των δικών μας επιλογών. Αν είστε κουρασμένοι από τις δικαιολογίες για την υγεία σας, τώρα είναι η ώρα να αναλάβετε τον έλεγχο.

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/