Ομελέτα (κολλητά)

images_2522017_2_kolita.jpg

Υλικά

    Πατάτες 4 μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους    
    Αυγά 4    
    Μπέικον 1 μπολ ψιλοκομμένο    
    Μανιτάρια 1 μπολ ψιλοκομμένα    
    Φέτα 1 μπολ θρυμματισμένη    
    Κασσέρι 1 μπολ κομμένο σε κύβους    
    Γάλα 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Ηλιέλαιο για τηγάνισμα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μαϊντανός λίγα φυλλαράκια για γαρνίρισμα  

 

Εκτέλεση

Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες σε κύβους τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο. Μέχρι να τηγανιστούν οι πατάτες, σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά γύρω γύρω το εσωτερικό του τηγανιού, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει λίγο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα γυρνάμε μέχρι να μαραθούν και αδειάζουμε από πάνω τις πατάτες που τηγανίσαμε. Ανακατεύουμε λίγο να απλωθούν στο τηγάνι και προσθέτουμε τα τυριά. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αυγά  μαζί με το γάλα ,αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά 5- 8  λεπτά πρώτα από την μια πλευρά και έπειτα  γυρνάμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/