Οι πιο συνηθισμένες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις

images_1822017_494372507.jpeg

Η ματαιοδοξία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, αλλά η προσέγγιση αυτή δεν λέει όλη την αλήθεια. Η ψυχολογία ενός ανθρώπου και η αυτοεκτίμησή του είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το σώμα και την εμφάνισή του. Αν η εικόνα που έχει για τον εαυτό του είναι άσχημη, η ζωή του επηρεάζεται αρνητικά σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Γι’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα κατακριτέο σε όσους αποφασίζουν να τη βελτιώσουν με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής.

Τα άλματα άλλωστε του συγκεκριμένου τομέα της ιατρικής επιστήμης τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα και ένα μεγάλο εύρος επεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν ώστε να υπάρξει βελτίωση στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος που επιθυμεί ο ασθενής. Οι πλέον συνηθισμένες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται είναι:

Ανόρθωση προσώπου
Η πλέον κλασσική επέμβαση, το γνωστό λίφτινγκ, είναι αυτή που έβαλε την πλαστική χειρουργική στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Στη χειρουργική επέμβαση που είναι από τις πλέον διαδεδομένες ανάμεσα στις γυναίκες άνω των 50 ετών, δίνεται έμφαση στην έλξη του δέρματος προς τα πάνω και πίσω, όμως πλέον «εμπλουτίζεται» και με πιο σύγχρονες τεχνικές.

Αυξητική στήθους
Το στήθος αποτελεί «όπλο» των γυναικών στη μάχη για να γοητεύσουν το αντίθετο φύλο αλλά και σημαντικό παράγοντα της ψυχολογίας του. Καθόλου περίεργο που εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο σπεύδουν να αυξήσουν τον όγκο του, να το τονώσουν και να το κάνουν πιο προκλητικό.

Βλεφαροπλαστική
Ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος που ο χρόνος αρχίζει να δείχνει τα σημάδια του είναι τα μάτια – τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν ως και 10.000 φορές την ημέρα. Η επέμβαση αφαιρεί το περιττό δέρμα στα πάνω και κάτω βλέφαρα και απομακρύνει τις ρυτίδες από το πλάι του ματιού.

Κοιλιοπλαστική
Το χαλαρό δέρμα της κοιλιάς και το συσσωρευμένο λίπος είναι σημεία που δύσκολα αντιμετωπίζονται ακόμη και συστηματική γυμναστική. Άνδρες που αγαπούν… το φαγητό και γυναίκες μετά από γέννες, καταφεύγουν στην επέμβαση για να αποκτήσουν ένα πιο σφριγηλό και νεανικό σώμα.

Ανόρθωση στήθους
Άλλη μία αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Καθώς με τα χρόνια οι παράγοντες που αλλοιώνουν το σχήμα του πολλαπλασιάζονται και επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση (βαρύτητα, εγκυμοσύνες, αυξομείωση βάρους, ποιότητα δέρματος), μια χειρουργική επέμβαση διασφαλίζει τη νεανική του εμφάνιση.

Λιποαναρρόφηση
Όταν η απομάκρυνση του τοπικού και επίμονου πάχους δεν μπορεί να γίνει ούτε μέσω δίαιτας ούτε μέσω γυμναστικής, η πλαστική χειρουργική δίνει χείρα βοηθείας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το περισσευούμενο λίπος απορροφάται ώστε να επανασχηματιστεί η περιοχή στην οποία γίνεται (κοιλιά, γλουτοί, μηροί).

Ρινοπλαστική
Οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι επίσης από τις πλέον συνηθισμένες. Η μύτη είναι ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προσώπου και είναι πιθανό αν δεν είναι ταιριαστή αναλογικά με τα υπόλοιπα ή αν είναι κακοσχηματισμένη, να «χαλάει» ένα όμορφο πρόσωπο. Παράλληλα με την αισθητική πλευρά του θέματος, η ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει προβλήματα στο διάφραγμα και να προσφέρει καλύτερη αναπνοή.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/