Μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο

images_222017_2_Snapshot-2014-04-04-13-33-54_600_400_-1520156818.jpg

Υλικά

    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    ⅓ φλιτζάνι μέλι
    3 μπανάνες (η μία κομμένη στη μέση κατά μήκος)
    2 αβγά
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (σπιτικό)
    1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ¾ φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    1 κ.γ. κανέλα
    ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
    ¼ κ.γ. αλάτι
    ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μέλι.
    Κόψτε τη μία μπανάνα κατα μήκος και κρατήστε τη μισή στην άκρη. Βάλτε τις υπόλοιπες 2,5 μπανάνες στο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για το πουρέ, λιώστε τις μπανάνες.
    Χτυπήστε ελαφρώς τα αβγά και προσθέστε τα μαζί το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
    Προσθέστε τα στεγνά υλικά στα υγρά: το αλέυρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ντίνκελ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε λίγο ακόμα να πάνε παντού.
    Λαδώστε ένα ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι. Τοποθετήστε από πάνω τη μισή μπανάνα που είχατε κρατήσει στην άκρη και πιέστε ελαφρά.
    Ψήστε το ψωμί για 50 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο του ψωμιού στεγνή.
    Εάν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια ατομικά, βάλτε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς και ψήστε για 20-25 λεπτά.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος