Κρέμες αντιγήρανσης: Αποκωδικοποιήστε τα συστατικά τους

images_1022017_skin-whitening-forever-301.jpg

Αγοράζετε κρέμες αντιγήρανσης και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι κάνουν τα συστατικά τους; Για να μπορείτε εύκολα να διαβάζετε την ετικέτα με τα συστατικά που εμπεριέχονται στις κρέμες περιποίησης και για να επιλέγετε με σιγουριά το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν για σας, διαβάστε τι σημαίνουν τα παρακάτω συστατικά.

Ακετυλικό Εξαπεπτίδιο-3/αργιριλίνη
Συχνά αναφέρεται και ως “Μπότοξ σε βαζάκι”. Το πεπτίδιο αυτό χαλαρώνει τους μύες του προσώπου και βοηθά στην αποτροπή των συσπάσεων των μυών και ακολούθως μειώνει τον αριθμό των ρυτίδων που προκαλούνται από τις κινήσεις του προσώπου.

Άλφα λιποικό οξύ
Είναι ένα λιπαρό οξύ, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επιπλέον προστατεύει και αναζωογονεί το δέρμα.

Άλφα και Βήτα υδροξέα
Μία ομάδα από οξέα τα οποία ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων, χαρίζοντας στο δέρμα να βελούδινη και υγιή όψη. Συνήθως τα βρίσκουμε στα μήλα, στο ζαχαροκάλαμο και το ξινόγαλο. Η πιο κοινή τους μορφή είναι το γαλακτικό οξύ, γλυκολικό οξύ, πυρουβικό οξύ, τρυγικό οξύ, σαλικυλικό οξύ και άλλα.

Βιταμίνη Α
Η ύπαρξή για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των δοντιών. Λειτουργεί, επίσης, και ως αντιοξειδωτικό και μειώνει τη γήρανση του δέρματος, αυξάνοντας στη διαμόρφωση του κολλαγόνου.

Βιταμίνη C
Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες ηλίου UV. Έχει επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την παραγωγή κολλαγόνου.

Βιταμίνη Ε
Γνωστή και ως τοκοφερόλη, σημαντικό αντιοξειδωτικό το οποίο και ενδεικνύεται σε περιπτώσεις εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Γ-αμινοβουτυρικό οξύ
Πρόκειται για έναν φυσικό μυοχαλαρωτικό παράγοντα που βρίσκεται στο σώμα μας. Ως βασικό συστατικό σε κρέμες αφαιρεί την ένταση από τους μύες του προσώπου δημιουργώντας μια ξεκούραστη όψη.

ΔΜΑΕ (Διμεθύλιο αμινοεθανόλης)
Αυτή χημική ουσία παράγεται στον εγκέφαλο και βοηθά στη μείωση των συσπάσεων του προσώπου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι γραμμές έκφρασης.

Εκχύλισμα gingko
Το εκχύλισμα αυτού του φυτού βοηθά σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δυο πολύ σημαντικών ουσιών για τη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας.

Εξαπεπτίδιο
Είναι ένα μη τοξικό και μη ερεθιστικό παρασκεύασμα που μειώνει την έντονη δραστηριότητα των μυών του προσώπου. Επίσης, χαλαρώνει την ένταση του προσώπου και απαλύνει το βάθος των ρυτίδων.

Κολλαγόνο
Πρωτεϊνη που ενδυναμώνει και τονώνει το δέρμα και άλλους ιστούς. Ενισχύει την ικανότητα των τοπικών καλλυντικών να συγκρατούν το νερό, χαρίζει λάμψη και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.

Λιπίδια
Αναπληρώνουν το φυσικό προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας. Τα πιο σημαντικά λιπίδια είναι τα ceramides, στερόλες, sphingolipids, και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, που προστατεύουν το δέρμα. Όταν συνοδεύονται με ενυδατικούς παράγοντες ή γλυκερίνη χαρίζουν λαμπερό αποτέλεσμα.

Λυκοπένιο
Η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος και μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου και των ασθενειών της καρδιάς. Το λυκοπένιο είναι ένα χημικό που το συναντάμε στα κόκκινα, κίτρινα αλλά και στα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά.

Μαγγάνιο
Ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της ακμής και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Νιασίνη (νικοτινικό οξύ)
Πρόκειται για το ενεργό μέρος της βιταμίνης Β3. Αποτελεί απαραίτητη θρεπτική ουσία για τις αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας.

Πανθενόλη
Γνωστή και ως προ- βιταμίνη B5.Η πανθενόλη επαναφέρει τη φυσική υγρασία της τρίχας και του δέρματος χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

Πολυφαινόλη
Αντιοξειδωτικό συστατικό που αποτρέπει ή μειώνει την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Πεπτίδιο Χαλκού
Η δράση του είναι αντιοξειδωτική, ενώ θεωρείται ότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Ιδανικό για τις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ευαισθησία στην ρετινόλη.

Ρετινό Α- Ρετινόλη
Αποτελεί παράγωγο της βιταμίνης Α και είναι γνωστή και ως ρετινοϊκό οξύ. Ουσιαστικά απελευθερώνει οξύ που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο γεμάτο και πιο νεανικό.

Υαλουρονικό οξύ
Συνήθως το συναντάμε στους ιστούς της επιδερμίδας. Το υαλουρικό οξύ, βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του με αποτέλεσμα να δείχνει πάντα ενυδατωμένο και σφριγηλό.

Συνένζυμο Q10
Γνωστό επίσης και ως “ubiquinone” πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος και καταπολεμά τα τις φθορές που προκαλεί το οξειδωτικό στρες.

Τυροσίνη
Φυσική πρωτεϊνη που χρησιμοποιείται σε καλλυντικές κρέμες επιτρέποντας στα συστατικά τους να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα.

Τριχλωροακετικό οξύ
Απολεπιστικός παράγοντας που βελτιώνει τις λεπτές, επιφανειακές γραμμές και ρυτίδες και τις δυσχρωμίες.

Το μυστικό

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες. Επιλέξτε μία αντιγηραντική κρέμα μετά τα 35 σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το να βάζετε προληπτικά αντιγηραντική κρέμα από πολύ νωρίς δεν προσφέρετε τίποτα περισσότερο στο δέρμα σας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr