Κοτόσουπα με κορδέλες λαχανικών

images_222017_2_shutterstock_327254000.jpg

Υλικά

    2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
    1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι σέλερυ κομμένο σε φετούλες
    3-4 πατάτες baby πλυμμένες και κομμένες σε κυβάκια (με τη φλούδα) (ή 1 φλιτζάνι κυβάκια από πατάτες κανονικού μεγέθους ή γλυκοπατάτες)
    1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    1 φύλλο δάφνης
    5-6 φλιτζάνια νερό
    1 κύβος κοτόπουλου
    1,5 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
    2 φλιτζάνια κολοκυθάκι σε κορδέλες
    2 φλιτζάνια καρότο σε κορδέλες
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα, πάνω από μεσαία φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο (ή λιώστε το βούτυρο). Προσθέστε τα λαχανικά: το κρεμμύδι, το σέλερυ και την πατάτα. Σωτάρετε τα λαχανικά για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κλωναράκια θυμαριού. Μόλις το σκόρδο και το θυμάρι βγάλει έντονο άρωμα (περίπου 1 λεπτό), προσθέστε το κομματιασμένο κοτόπουλο, το νερό και τον κύβο.
    Φέρτε τη σούπα σε βράση και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σπεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε τη σούπα για 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές και τα φύλλα του θυμαριού να πέσουν από τα κλωναράκια.
    Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι. Μπορείτε να προσθέστε τις κορδέλες λαχανικών, να ανακατέψετε και να τα αφήσετε λιγάκι να μαλακώσουν στην καυτή σούπα. Ή μπορείτε να τα προσθέσετε ωμά στο τέλος. Ανάλογα πόσο τραγανά προτιμάτε τα λαχανικά σας.
    Προσθέστε πιπέρι και αλάτι (έαν δεν έχετε βάλει κύβο). Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και τα κλωναράκια του θυμαριού.
    Σερβίρετε ζεστή.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος