Κεσαντιγιας Λαχανικων

images_2222017_kesadigia.jpg

Υλικά

    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    ½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
    1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
    0,5 κ.γ. μπούκοβο
    1 κ.σ. μαϊντανό
    ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί (ή περισσότερο εάν θέλετε τη κεσαντίγια πιο τυρένια)
    2 μεσαίες τορτίγιας
    (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια ή σάλτσα ντομάτας)

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου στο δυνατό.
    Βάλτε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με μία πρέζα αλάτι και το μπούκοβο. Μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    Απλώστε το μείγμα λαχανικών πάνω στη μία τορτίγια, ρίξτε ομοιόμορφα το τυρί από πάνω και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.
    Βάλτε από πάνω τη δεύτερη τορτίγια και αλείψτε ελάχιστα με λαδάκι.
    Τοποθετήστε τη κεσαντίγια σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε κάτω από το γκριλ του φούρνου. Ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πάνω τορτίγια και να γίνει τραγανή. Παρακολουθήστε τη στενά και προσοχή μην σας καεί!
    Βγάλτε από το φούρνο και κόψτε τη κεσαντίγια σε τριγωνάκια. Σερβίρετε.

Πηγή : http://stavroulacooking.com

Κρίκη Σταυρούλα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος