Κεκάκι με κουβερτούρα και Amaretto

images_2622017_kekaki-amareto-kouv.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Κουβερτούρα 800 γρ.    
    Βούτυρο 400 γρ.    
    Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Βανίλια σκόνη 4 τεμάχια    
    Αυγά 12 τεμ.    
    Ποτό Amaretto 4 σφηνάκια    
    Αλεύρι και βούτυρο για τα φορμάκια    
    Άχνη ζάχαρη ή κουβερτούρα λιωμένη προαιρετικά για στόλισμα  

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν- μαρί  την κουβερτούρα ενώ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα . Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και τα σφηνάκια Amaretto, σταματάμε να χτυπάμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά και απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες, προσθέτουμε το μείγμα μας μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τα κεκάκια πρέπει να παραμείνουν υγρά μέσα. Βγάζουμε τα κεκάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα. Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με παγωτό.

* Η δοσολογία αυτή βγάζει περίπου 20 τεμάχια

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/