Η λύση για τη δυσοσμία του ιδρώτα υπάρχει (αλλά δεν θα σας αρέσει)

images_1822017_sweat.jpg

Υποφέρετε από δυσοσμία σώματος; Για κάποιους λίγους άτυχους, δεν έχει σημασία πόσο συχνά κάνουν μπάνιο, η έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ιδρώτα τους δεν μπορεί να απομακρυνθεί ή να καλυφθεί – αλλά η επιστήμη θα μπορούσε να έχει τη λύση που ψάχνουν απεγνωσμένα.

Σταματήστε να ξοδεύετε όλα σας τα χρήματα σε ακριβά αποσμητικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γενναία απόφαση για μια βουτιά στον ιδρώτα κάποιου άλλου. Όχι, αλήθεια λέμε!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, τρίβοντας τον ιδρώτα ενός πιο… αρωματικού μέλους της οικογένειας στις μασχάλες του μέλους που έχει κακοσμία, θα μπορούσε να μειώσει πραγματικά την οσμή του σώματός του.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Chris Callewart, διαπίστωσε ότι αντικαθιστώντας τα βακτήρια με έντονη μυρωδιά που βρίσκονται στη μασχάλη με κάποια που δεν μυρίζουν τόσο άσχημα, οι μασχάλες σας ξεγελιούνται και παράγουν βακτήρια με  καλύτερη μυρωδιά, μια διαδικασία που ονομάζεται μεταμόσχευση βακτηρίων.

Για να δοκιμαστεί τη θεωρία του, ο Δρ Callewart πήρε δύο δίδυμους – ο ένας από τους οποίους υπέφερε από κακή μυρωδιά σώματος, ενώ ο άλλο είχε λίγη έως καθόλου μυρωδιά.

Στον αδερφό που δεν είχε πρόβλημα δυσοσμίας δόθηκε η οδηγία να μην πλένετε για τέσσερις ημέρες, ώστε να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερα δικά του, λιγότερο δύσοσμα βακτήρια, στις μασχάλες του.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος δίδυμος, με τη σωματική δυσοσμία, πήρε την οδηγία να πλυθεί όσο καλύτερα μπορούσε, χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριακό σαπούνι, ώστε οι μασχάλες του να είναι όσο πιο φρέσκες και καθαρές γίνεται.

Ο Δρ Callewart στη συνέχεια, έτριψε τον ιδρώτα του… «μυρωδάτου» δίδυμου στις μασχάλες εκείνου με την κακοσμία.

Το αποτέλεσμα; Το πρόβλημα κακοσμίας εξαφανίστηκε και οι ερευνητές αναφέρουν ότι η επίδραση αυτή έχει διαρκέσει για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το ίδιο πείραμα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 17 ζεύγη διδύμων και διαπίστωσε ότι όλοι πλην ενός από εκείνους που υπέφεραν από κακοσμία του ιδρώτα τους, παρουσίασαν μεγάλη μείωση στην κακοσμία του σώματός του μετά από μόλις ένα μήνα.

Τώρα, η ομάδα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη δική της άοσμα βακτήρια, ώστε να χρησιμοποιήσει αυτά, αντί για τον ιδρώτα συγγενών.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/