Εγκεφαλικό από… «πιπιλιά»!

images_2822017_just-wants-sex-e1460128847861.jpg

Ένας έφηβος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο που πιστεύεται ότι έχει προκληθεί από το ερωτικό δάγκωμα της φίλης του.

Ο 17χρος Julio Gonzalez Macias, είχε σπασμούς ενώ έτρωγε δείπνο με την οικογένειά του στην Πόλη του Μεξικού, αφού πέρασε το απόγευμα με την 24χρονη φίλη του, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς το αγόρι πέθανε επιτόπου.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης του Μεξικού, οι γιατροί πιστεύουν ότι η «πιπιλιά» που του προκάλεσε η φίλη του σε μια στιγμή πάθους, δημιούργησε έναν θρόμβο αίματος ο οποίος ταξίδεψε στον εγκέφαλο του νεαρού και προκάλεσε το εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γονείς του αγοριού κατηγορούν τη φίλη του για το θάνατό του, η οποία πιστεύεται ότι κρύβεται.

Η οικογένεια δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε αντιρρήσεις για τη σχέση τους λόγω της διαφορά ηλικίας των επτά χρόνων μεταξύ του γιου τους και της φίλης του, αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί να χωρίσει μαζί της.

Όσο απίθανο και να ακούγεται το μοιραίο περιστατικό, αυτή είναι η δεύτερη αναφερόμενη περίπτωση που μια τέτοια ερωτική «πιπιλιά» προκαλεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Και άλλο εγκεφαλικό από πιπιλιά!

Το 2011, μια 44χρονη γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία ένιωσε απώλεια κίνησης στο αριστερό της χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υποψιάστηκαν πως είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί, έως ότου παρατήρησαν μια μελανιά στη δεξιά πλευρά του λαιμού της, την οποία δημιούργησε ένα έντονο ερωτικό φιλί.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αναρρόφηση από το «ρούφηγμα» είχε καταστρέψει μια σημαντική αρτηρία και σχημάτισε ένα θρόμβο αίματος, ο οποίος προκάλεσε ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η ίδια παρατήρησε τα συμπτώματα αργότερα, ενώ καθόταν μπροστά στην τηλεόραση.

Ο Δρ Teddy Wu, ο οποίος αντιμετώπισε το περιστατικό στο νοσοκομείο Μίντλμορ του Όκλαντ, ανέφερε την υπόθεση σε ιατρικό περιοδικό. «Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει νοσηλευτεί εξαιτίας μιας “πιπιλιάς”», είχε αναφέρει τότε.

Η γυναίκα ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή με το αντιπηκτικό βαρφαρίνη και ο θρόμβος εξαφανίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα σε μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη ανάρρωσή της.

Ο Δρ Wu δήλωσε ΜΜΕ ότι αν η γυναίκα δεν είχε νοσηλευθεί εγκαίρως, θα μπορούσε να έχει υποστεί περαιτέρω εγκεφαλικά επεισόδια. «Τα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας», είπε, «αλλά ενδεχομένως η ασθενής θα μπορούσε να είχε μείνει παράλυτη».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/