Γλυκιά πίτα με φιδέ και μυζήθρα

images_2122017_pita-glukia-me-fide-kai-muzithra-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες 6 τεμ ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας    
    Φιδές 400 γρ
    Γάλα 500 ml σε θερμοκρασία δωματίου    
    Κρέμα γάλακτος 500 ml
    Μυζήθρα ανάλατη 400 γρ    
    Βούτυρο ή μαργαρίνη 180 γρ    
    Αυγά 6 τεμ    
    Ζάχαρη 200 γρ    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Σουσάμι 1 κουτάλι της σούπας    
    Κανέλα για πασπάλισμα    
    Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα    
    Νερό τόσο όσο για να βράσει ο φιδές    

Εκτέλεση

Βάζουμε τον φιδέ σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, μαζί με το αλάτι μέχρι να βράσει (τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει πηχτός) . Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον φιδέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ τα πέντε αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στον φιδέ. Τρίβουμε την ανάλατη μυζήθρα μέσα στο μείγμα του φιδέ και προσθέτουμε 3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Λιώνουμε  το υπόλοιπο βούτυρο ή μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα μας με πλάστη, τα βουτυρώνουμε, βουτυρώνουμε κι ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα στην βάση του ταψιού (εκτός αν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας του εμπορίου οπότε απλά τα βουτυρώνουμε καθώς τα τοποθετούμε στο ταψί). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε το τελευταίο αυγό μαζί με το μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε, βουτυρώνουμε το φύλλο της επιφάνειας, χαράζουμε ελαφρώς την πίτα και την περιχύνουμε με το χτυπημένο αυγό.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο  στους  180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας). Μετά από 5 λεπτά ψησίματος χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/