Αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα και βελτιώστε την απόδοσή σας!

images_1422017_Sleep-On-Pillow-01.jpg

Το ξέρατε ότι αθλητές που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες την ημέρα έχουν 1,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν;

Ο ανεπαρκής ύπνος μειώνει τον χρόνο αντίδρασης, μειώνει την ακρίβεια εκτέλεσης και «σαμποτάρει» την προπόνησή σας.

Από την άλλη επαρκής ποσότητα βαθύ ύπνου βελτιώνει την απόδοση, αυξάνει την άλιπη μάζα, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αυξάνει τη λίπμπινο και αποτρέπει τις ασθένειες.

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.
Κατ’ αρχήν, σβήστε τα φώτα! Ακόμα και το αχνό γαλάζιο φως που εκπέμπουν ορισμένα ηλεκτρονικά μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες αδιαπέραστες από το φως ή φορέστε μάσκα ύπνου.

Αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη ή την υπερβολική ποσότητα υγρών πριν τον ύπνο. Το αλκοόλ και η καφεΐνη εκτός του ότι διεγείρουν το νευρικό σύστημα, μη αφήνοντάς το να «ξαποστάσει» είναι παράλληλα φυσικά διουρητικά, που θα σας αναγκάσουν να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας για τη φυσιολογική σας ανάγκη!Αν είσαστε από αυτούς που δυσκολεύονται να αποβάλλουν το καθημερινό τους άγχος, αφήνοντάς το να εισβάλει στον ύπνο σας και να σας στερεί την πολύτιμη ξεκούραση που χρειάζεστε, δοκιμάστε δύο απλά τρικ πριν πέσετε στο κρεβάτι:

    Aφιερώστε ένα λεπτό για να προγραμματίσετε την επόμενη μέρα. Σημειώστε στην ατζέντα σας ή απλά σκεφτείτε τα τρία πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αρκετοί πολυάσχολοι μάνατζερ το βρίσκουν τόσο αποτελεσματικό ώστε …δεν προλαβαίνουν να ακουμπήσουν το κεφάλι τους στο μαξιλάρι!

    

    θυμηθείτε τρία πράγματα για τα οποία νιώσατε ευγνώμον κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να έχουμε θετική σκέψη πριν τον ύπνο μειώνει τα επίπεδα του στρες!

Αν πάλι είσαστε από αυτούς που ξυπνάτε από το …γουργούρισμα της κοιλιά σας, φάτε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και «καλά» λιπαρά, όπως μια κουταλιά φυστικοβούτυρο, καμιά 20αριά ωμά αμύγδαλα, ή ένα ποτήρι γάλα σόγιας, για να μην επιτρέψετε τα χαμηλά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας να σας ξυπνήσουν. Τέλος, αν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, ανακαλύψτε το φυσικό «υπνωτικό»: ένα φλιτζάνι χαμομήλι όπου αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίζα βαλεριάνας.
Και κρατήστε καλά στο μυαλό σας πως ο σημαντικότερος παράγοντας για μια καλή αποκατάσταση, μετά από μια έντονη προπόνηση είναι ένας καλός, χορταστικός ύπνος!

Πηγή : http://fitnet.gr/