Αστακός με σάλτσα

images_1122017_astakos-me-saltsa.jpg

Υλικά

    Αστακό 1 μεγάλο    
    Λάδι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Άνιθο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 8 ψιλοκομμένα    
    Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ξύδι 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια  προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό , αφήνουμε για 10 λεπτά , σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμο.

* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/