Ρολάκια κοτόπουλο με σος φέτας

images_1312017_2_rolakia-kotopoulo-me-sos-fetas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για τα ρολάκια

    Φιλέτο κοτόπουλο μπούτι 7 τεμ    
    Τυρί Μετσοβόνε καπνιστό 7 λωρίδες    
    Κασσέρι πικάντικο 7 λωρίδες    
    Νούμπουλο Κερκύρας 7 λεπτές φέτες ή μπέικον καπνιστό    
    Λεμονοπίπερο
    Αλάτι

Για την σος φέτας

    Κρέμα γάλακτος 200 ml    
    Φέτα 150 γρ    
    Σκόρδο 1/2 σκελίδα πολτοποιημένη    
    Άνηθο 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλιά γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλιά γλυκού    

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο. Κόβουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα σε στενόμακρα κομμάτια και απλώνουμε πάνω τους το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Αλατοπιπερώνουμε όλα τα φιλέτα και τοποθετούμε από μια λωρίδα μετσοβόνε, μια λωρίδα κασέρι και μια φέτα νούμπουλο ή μπέικον σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε σε ρολό τα φιλέτα μέσα στην λαδόκολλα και μετά μέσα στο αλουμινόχαρτο, διπλώνοντας σφιχτά σαν καραμελίτσα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 45 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξετυλίγουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο σε ταψί που απλώσαμε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (βλ φωτογραφικό υλικό).

Για την σος φέτας : Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την φέτα μαζί με λίγη από την κρέμα γάλακτος,το πολτοποιημένο σκόρδο, τον άνηθο, την πάπρικα και το πιπέρι και τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.

*Καλό θα είναι η ετοιμασία της σος να γίνει κατά την διάρκεια του πρώτου ψησίματος των φιλέτων ώστε όταν θα την σερβίρουμε να μην είναι καυτή αλλά σε μέτρια θερμοκρασία.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ρολάκια με πατάτες φούρνου, τηγανητές ή ακόμη και με ρύζι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/