Πώς να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

images_2912017_2_alone_time.jpg

Οι μικρές περίοδοι μοναξιάς – όταν τις επιδιώκουμε και όχι όταν προκύπτουν – επιτρέπουν στο μυαλό και το σώμα μας να χαλαρώσουν και να επανακτήσουν την ηρεμία που χρειάζονται μετά από τις πιέσεις και το άγχος που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στον ελεύθερο χρόνο που βρίσκουμε για τον εαυτό μας, μπορούμε να διαλογιζόμαστε και να σκεφτόμαστε πραγματικά, βάζοντας τις σκέψεις μας σε τάξη και ξεχωρίζοντας τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς. Το να καθόμαστε απλώς και να απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη που και που, κάνει θαύματα μας ανανεώνει και μας προετοιμάζει για να επιστρέψουμε ετοιμοπόλεμοι στην κανονική ρουτίνα μας.

Το σημαντικότερο βεβαίως, είναι να καταφέρουμε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Ακούγεται ακατόρθωτο, όμως τελικά δεν είναι – αρκεί να το πάρετε απόφαση. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν στην εξεύρεσή του.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Πάτε στη δουλειά νωρίτερα από το συνηθισμένο, ώστε να είστε μόνοι σας στο γραφείο. Θα διαπιστώσετε πόσα περισσότερα πράγματα θα τελειώσετε, όταν δουλεύετε χωρίς περισπάσεις από τους γύρω σας.

Φάτε μόνοι σας
Αν και το μεσημεριανό φαγητό στη δουλειά είναι πολύ καλή ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο για να αποσυμπιεστείτε από ένα αγχωτικό πρωινό. Εναλλακτικά, απολαύστε το δείπνο σας με ησυχία.

Κάντε γυμναστική
Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφορτίσετε την ενέργειά σας και να συγκεντρωθείτε. Ταυτόχρονα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μείνετε μόνος με τις σκέψεις σας.

Κλείστε το smartphone
Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά το τηλέφωνό σας θα «χτυπήσει» από μια κλήση, ένα sms, ένα email, από ένα μήνυμα στο viber, από μια ειδοποίηση του Facebook, από ένα καινούριο tweet κτλ. Απενεργοποιήστε το για μισή ώρα έστω και απολαύστε τη μοναξιά.

Κλείστε την πόρτα του γραφείου σας για μια ώρα
Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε ό,τι σας απασχολεί, χωρίς να έχετε ανθρώπους να σας διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι. Αν είστε ακόμη πιο προνομιούχος και έχετε και γραμματέα, ζητήστε να μην σας περάσει κανένα τηλέφωνο.

Αποδράστε!
Το καλύτερο θα ήταν να πάτε ένα ταξίδι ή μια μακρά πεζοπορία στη φύση, αλλά ακόμη και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στην πόλη.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/