Πόσες θερμίδες καίμε με τις δουλειές του σπιτιού;

images_1912017_2_katharistria.jpg

Για όσους βαριόμαστε να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, η γνώση ότι αποτελούν έναν καλό τρόπο για να χάσουμε μερικές θερμίδες μπορεί να αποτελέσει ένα καλό κίνητρο.

Η πλήξη πάει πακέτο συνήθως με το καθάρισμα, το ξεσκόνισμα και τις πάσης φύσεως «κάντο μόνος σου λύσεις», καθώς συχνά ξεχνάμε την έντονη άσκηση που συνοδεύει αυτές τις δραστηριότητες. Το πιλάτες και το τρέξιμο δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να κάψουμε θερμίδες και να χάσουμε βάρος. Ας δούμε λοιπόν πόσες ακριβώς «εξαφανίζονται», κάνοντας πράγματα που θα πρέπει ούτως ή άλλως να κάνουμε.

Καθάρισμα
Για τα… πάνω-πάνω, όπως το ξεσκόνισμα ή την τακτοποίηση των ρούχων, μπορείτε να κάψετε 171 θερμίδες σε μια ώρα. Αν προσθέσετε κάποιες πιο εντατικές δουλειές, όπως τον καθαρισμό των τζαμιών ή το ξεσκόνισμα των φωτιστικών που έχει και… στρέτσινγκ, μπορείτε να κάψετε ακόμη περισσότερες.

Σκούπισμα
Το σκούπισμα της σκόνης από τα πατώματα ή των φύλλων που έχουν μαζευτεί στην αυλή για μία ώρα, μπορεί να οδηγήσει στο κάψιμο 269. Σε μόλις 30 λεπτά δηλαδή μπορείτε να χάσετε τις θερμίδες που πήρατε από ένα κουτάκι αναψυκτικό.

Μετακίνηση επίπλων
Ενώ η αναδιοργάνωση των επίπλων στο σπίτι σας είναι συχνά ένας δύσκολος στόχος, τα οφέλη -εκτός από την ανανέωση του φενγκ σούι- είναι μεγάλα για τη σιλουέτα σας, καθώς μπορούν να φτάσουν τις 408 θερμίδες σε μια ώρα. Χαίνετε τις ίδιες θερμίδες δηλαδή που θα χάνατε παίζοντας 50 λεπτά τένις.

Κηπουρική
Αν και ο καιρός είναι ακόμη πολύ κρύος για να βγείτε έξω και να απολαύσετε τον κήπο σας ή να αρχίσετε τις εργασίες καλλωπισμού του, έχετέ το στο μυαλό σας για όταν έρθει η άνοιξη: η ενασχόλησή σας με την κηπουρική μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαχθείτε από 339 θερμίδες πάρα πολύ εύκολα και ευχάριστα. Αν πάλι θέλετε να κουρέψετε το γκαζόν, το σπρώξιμο της ειδικής μηχανής για μια ώρα καίει 376 θερμίδες – περισσότερες από αυτές που σας επιβαρύνουν δύο μπουκάλια μπίρας.

Βάψιμο
Εάν η απόφασή σας για το νέο έτος ήταν να φρεσκάρετε το σπίτι σας, θα σας βοηθήσουμε να την κρατήσετε λέγοντάς σας ότι το βάψιμο για μία ώρα καίει 306 θερμίδες. Μην μείνετε σε ένα δωμάτιο: συνεχίστε σε όλο το σπίτι – τέσσερις ώρες βαψίματος ισοδυναμούν με δύο λαχταριστά μπέργκερ.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/