Πριν αγοράσετε ελλειπτικό μηχάνημα-Τι πρέπει να γνωρίζετε

images_122017_diadromos-gymnastikis-spirit-fitness.jpg

Τα ελλειπτικά μηχανήματα είναι από τα πιο δημοφιλή όργανα μέσα στα γυμναστήρια. Παρέχουν μια χαμηλής κρούσης αερόβια προπόνηση που προστατεύει τις αρθρώσεις και λατρεύεται από ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν αερόβια προπόνηση χωρίς να καταπονούν τις αρθρώσεις.

Η αγορά ενός ελλειπτικού μηχανήματος για το σπίτι κυμαίνεται από 250 ευρώ έως 4.500 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο καθένας. Πριν επιλέξετε, δείτε τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την αγορά ενός ελλειπτικού μηχανήματος.

Ποιο είναι το budget σας;

O πιο σημαντικός παράγοντας στην αγορά εξοπλισμού είναι τα χρήματα. Σαν κανόνας, θα πρέπει να ξοδεύετε όσα μπορείτε. Αν έχετε μόνο λίγα χρήματα, αξίζει να αγοράσετε το φθηνότερο μοντέλο; Αυτό εξαρτάται.

Σίγουρα μπορεί να βρείτε φθηνά μοντέλα σε εκπτωτικά μαγαζιά και να λειτουργούν κανονικά, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας. Ίσως θα θέλατε να γλιτώσετε χρήματα και με την πάροδο του χρόνου να αγοράζατε ένα υψηλότερης ποιότητας μηχάνημα όπως  Precor, Nautilus, Sole και ProForm.

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να κοιτάξετε πρέπει να περιλαμβάνουν:

    Μήκος Διασκελισμού. Κάποιοι προσφέρουν μόνο 14″ που είναι πολύ μικρό για τον μέσο όρο μεγέθους των ανθρώπων έτσι προτιμήστε το 21″.
    Προσαρμόσιμη Ανάκλιση. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά το να μπορείτε να προσαρμόσετε τις ράμπες μπορεί να προσθέσει περισσότερη ένταση στην προπόνησή σας.

    Ομαλή κίνηση. Σιγουρευτείτε πως τα πετάλια κινούνται μαλακά χωρίς να νιώθετε σπασμωδική την κίνηση.
    Επιλογές άνω μέρους. Δεν χρειάζεστε λαβές για τα χέρια, αλλά είναι καλή επιλογή για περισσότερη ένταση.
    Παράγοντας θόρυβος. Δεν θα επιθυμούσατε η προπόνηση στο ελλειπτικό να ακούγεται σαν ήχους φορτηγού.

    Προσαρμόσιμη Αντίσταση. Σιγουρευτείτε πως υπάρχει ένα μεγάλο εύρος αντίστασης για μέγιστα οφέλη

Χαρακτηριστικά Ασφαλείας

Για να διατηρήσετε την προπόνηση ασφαλής και αποτελεσματική, σιγουρευτείτε πως το ελλειπτικό μηχάνημα έχει περιόδους προθέρμανσης και αποθεραπείας, λαβές που παρέχουν ισορροπία, μια κονσόλα εύκολα αναγνώσιμη και πιθανόν μια οθόνη καταγραφή καρδιακής συχνότητας ώστε να γνωρίζετε το πόσο έντονα γυμνάζεστε. Επίσης, δείτε να υπάρχει καλή εγγύηση σε περίπτωση που κάτι συμβεί. Επίσης, βεβαιωθείτε πως ο έμπορος έχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την εξυπηρέτηση του εξοπλισμού.

Επιπλέον Χαρακτηριστικά

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος. Τι είδους διαδραστικότητας χρειάζεστε; Το πρώτο είναι να έχει καταγραφέα καρδιακών παλμών. Δοκιμάστε μοντέλα που προσαρμόζουν αυτόματα την προπόνηση που κάνετε και την διατηρούν μέσα στην σωστή προπονητική ζώνη. Αποφασίστε πόσα σετ προγραμμάτων θέλετε και αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο πρόγραμμα. Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά επιλέγετε, τόσο περισσότερα χρήματα χρειάζεται να ξοδέψετε… αλλά αυτό αξίζει αν είναι να σας διατηρήσει σε καλό δρόμο.

Άλλες συμβουλές

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε, επισκεφτείτε αρκετά διαφορετικά καταστήματα (προτιμήστε εκείνα που εξειδικεύονται σε εξοπλισμού fitness) και δοκιμάστε αρκετά μοντέλα. Δοκιμάστε το κάθε μηχάνημα για 10 λεπτά έτσι ώστε να πάρετε μια ιδέα γι αυτό.

Καθώς κάνετε τον έλεγχο, δώστε προσοχή στην κονσόλα, είναι αρκετά ευδιάκριτη;Εύκολη να την χρησιμοποιήσετε; Είναι η κίνηση ήπια και όχι θορυβώδης; Τέλος, βεβαιωθείτε πως έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι για την τοποθέτηση του μηχανήματος και μην ξεχάσετε να μετρήσετε το ύψος της οροφής.

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/