Παγωτό πορτοκάλι

images_712017_2_pagoto-portokali-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Άχνη ζάχαρη 100 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 500 ml    
    Χυμός πορτοκαλιού 450 ml    
    Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι    
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί προαιρετικά    

Εκτέλεση

Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε πολύ καλά.Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος αρκετά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε έντονο πορτοκαλί χρώμα ρίχνουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ ,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στα 5 λεπτά το βγάζουμε και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πάγος και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Κάθε 45 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε τουλάχιστον 6-8 φορές για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/