Οσφυαλγία τέλος, γρήγορα και ανώδυνα!

images_512017_6e0276851e78f5b89c8a52e43d37e026_L.jpg

Η οσφυαλγία (από το οσφύς + άλγος) είναι σύμπτωμα που αφορά κάθε πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (στη μέση), ανεξάρτητα από την αιτία που τον προκαλεί. Ο πόνος στην μέση μπορεί να συνοδεύεται από πόνο στο πόδι (ισχίο) οπότε λέγεται οσφυοϊσχιαλγία.  Ο πόνος στη μέση τις περισσότερες φορές οφείλεται σε μυϊκή θλάση, το γνωστό μας λουμπάγκο.

Αυτό είναι κάτι που στο 90% των περιπτώσεων υποχωρεί με συντηρητική αγωγή σε διάστημα το πολύ 6-8 εβδομάδων. Μπορεί όμως να οφείλεται και σε άλλες παθολογίες, με πιο συχνή τη γνωστή σε όλους κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Η αντιμετώπιση της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου γίνεται πλέον αναίμακτα, ανώδυνα και γρήγορα, σε 30 λεπτά, εφαρμόζοντας μία νέα τεχνική που ονομάζεται TESSYS. Η τεχνική TESSYS είναι η πλάγια ενδοτρηματική ενδοσκοπική δισκεκτομή, η οποία πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Μέσα σε μισή ώρα ολοκληρώνεται και ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί και να περπατήσει άμεσα μετά ο χειρουργείο.

Η επέμβαση γίνεται μέσα από μία τομή μερικών χιλιοστών χωρίς να κόβονται οι μύες, μέσα από ένα λεπτό σωλήνα, υπό τοπική αναισθησία για να είναι εφικτή η συνεργασία του ασθενούς και ο έλεγχος της ακεραιότητας του νεύρου. Συνήθως ο χειρουργός ζητά από τον ασθενή να κινήσει το πόδι ή να ελέγξει την υποχώρηση του πόνου άμεσα κατά το τέλος της επέμβασης. Ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα, ενώ μπορεί να αναλάβει άμεσα τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς, ακόμη και για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά συστηματικά προβλήματα υγείας (καρδιακά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κακοήθειες, νεφρική ανεπάρκεια κτλ) διότι λόγω της πλάγιας θέσης και της αποφυγής χορήγησης γενικής αναισθησίας, δεν επιβαρύνονται καθόλου.

Η τεχνική TESSYS είναι μία καινοτόμος τεχνική που αυτό που τη διαφοροποιεί από τις υπάρχουσες τεχνικές είναι ότι είναι αναίμακτη, γρήγορη, οικονομική και με εξαιρετικά αποτελέσματα, που είναι το κύριο ζητούμενο για τον ασθενή.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/