Μύδια αχνιστά με κέλυφος

images_2812017_mudia-axnista.jpg

Υλικά

    Μύδια με κέλυφος 2 κιλά φρέσκα μεγάλα ή κατεψυγμένα    
    Σκόρδο 3-4 σκελίδες    
    Άσπρο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Χυμό λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι    
    Νισεστέ 1 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας της αρεσκείας σας    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κέλυφος από τα μύδια με ένα σύρμα κουζίνας, αφαιρούμε το γενάκι από το εσωτερικό του μυδιού τραβώντας το, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα. Το σοτάρουμε και προσθέτουμε και τα μύδια ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νισεστέ αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει σε 1/2 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα ελαφρώς και τα σερβίρουμε αμέσως. Προσοχή τα μύδια που το κέλυφος τους δεν άνοιξε τα πετάμε.


Πηγή : http://www.chefoulis.gr/