Μπορώ να γυμνάζομαι με άδειο στομάχι;

images_3112017_strength-training-women-coach-workout-linda-stephens-008.jpg

Αυτή είναι μια δημοφιλής θεωρία που βασίζεται στο γεγονός πως τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα παραμένουν  χαμηλά, όταν έχετε περάσει όλη τη νύχτα  χωρίς να καταναλώσετε  τροφή, η οποία υποθετικά στοχεύει περισσότερο στην καύση λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το μοναδικό πρόβλημα  με αυτό είναι πως επειδή χρησιμοποιείται  περισσότερο λίπος σαν καύσιμο, δεν σημαίνει ότι πραγματικά το σώμα σας  καίει περισσότερο λίπος. Η καύση του λίπους συσχετίζεται με τη συνολική κατανάλωση θερμίδων, όχι μόνο με το είδος της ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας  κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι αν πεινάτε  μπορεί να μην είστε σε θέση να γυμναστείτε για πολύ ώρα ή με μεγάλη ένταση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξετε να καίτε λιγότερες θερμίδες από το αν τρώγατε κάτι και γυμναζόσασταν πιο σκληρά.

Υπάρχουν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση φαγητού πριν την γυμναστική:

    Μπορεί να ενισχύσει την δύναμη και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού
    Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε πιο έντονες προπονήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
    Μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να αποφύγετε τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο με την σειρά του θα μειώσει τις πιθανότητες ζάλης ή ναυτίας
    Μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σας πιο ευχάριστες (δεδομένου ότι δεν σκέφτεστε όλη την ώρα το φαγητό)

Το συμπέρασμα είναι πως ο καθένας μας πρέπει να βρει ένα σύστημα που λειτουργεί για εκείνον καλύτερα. Ίσως να είναι καλός τρόπος  να κάνουμε αερόβια άσκηση  χωρίς να  φάμε το πρωί, αλλά στην προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης  ίσως  να απαιτούνται  περισσότερα καύσιμα ώστε να βοηθήσουν τους μύες σας να αναπτυχθούν. Η καλύτερη απάντηση σε όλο αυτό είναι κάντε  ό, τι λειτουργεί καλύτερα για σας. Μην κάνετε κάτι πεινασμένοι μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο καίτε περισσότερο λίπος.

Αν τρώτε πριν από την προπόνηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει το χρόνο στο σώμα σας να χωνέψει.Όσο μεγαλύτερο είναι το γεύμα, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε για χώνεψη. Αλλά, αν επιλέξετε ένα ελαφρύ σνακ (100-200 θερμίδες)με αρκετούς υδατάνθρακες, ίσως πιθανόν  να μπορείτε να γυμναστείτε μετά από περίπου 30-60 λεπτά.

Ιδέες για σνακ πριν από την γυμναστική:

    Μπανάνα (ή άλλο είδος φρούτων)
    Γιαούρτι
    Πλιγούρι βρώμης
    Μπάρα ενέργειας
    Smoothies φρούτων
    Aθλητικά ποτά

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/