Μπεσαμέλ με κιμά σε φορμάκια

images_612017_2_mpesamel-me-kima-se-formakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την μπεσαμέλ

    Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας    
    Φαρίνα 4 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 150 ml χλιαρό    
    Κασέρι 80 γρ τριμμένο    
    Αυγό 1 τεμ χτυπημένο    
    Μοσχοκάρυδο τριμμένο    
    Αλάτι – πιπέρι
    Χαρτάκια για cup cakes

Για τον κιμά

    Κιμάς 100 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Ντομάτα 1 ψιλοκομμένη    
    Ντοματοπολτός 1 κουταλάκι γλυκού    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι – κανέλα
    Νερό λίγο για το βράσιμο    

Για την συνοδευτική σος (προαιρετικά)

    Γιαούρτι 150 γρ    
    Σκόρδο 1 σκελίδα μεγάλη πολτοποιημένη    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Για τον κιμά : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ντομάτα, τον πολτό και λίγο νερό, αλατίζουμε, βάζουμε το πιπέρι και την κανέλα κι αφήνουμε να βράσει  για 10 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ :  Bάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει , μέχρι να έχουμε μια πηκτή κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο ,ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί και τέλος βάζουμε το κασέρι, λίγο αλάτι,πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cup cakes σε φορμάκια για muffins, γεμίζουμε μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση με μπεσαμέλ, βάζουμε κιμά στην μέση  και καλύπτουμε με μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Για την συνοδευτική σος : Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και μπορούμε προαιρετικά να συνοδεύσουμε το ορεκτικό μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/