Μελιτζάνα τυλιχτή Πολίτικη

images_712017_melitzana-tulixti-politiki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες 4 μέτριες    
    Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ    
    Κιμάς αρνίσιος 200 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες τριμμένο    
    Φρυγανιά 4 κουταλιές σούπας τριμμένη    
    Μαϊντανός ψιλοκομμένος    
    Αλάτι – πιπέρι – κύμινο-κόκκινο πιπέρι
    Πιπεριά κέρατο 1/2 ψιλοκομμένη  

 

Για την σάλτσα

    Ντομάτες 3 τεμ τριμμένες    
    Σκόρδο 1 σκελίδα    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 1 πρέζα    

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο. Καθαρίζουμε το εξωτερικό τους προσέχοντας να μην κοπεί το κοτσάνι τους και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να  περάσει τον κιμά 2 φορές) προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Χωρίζουμε τον κιμά  σε 4 μέρη, τα ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο σε κάθε κομμάτι κιμά από μία μελιτζάνα και την τυλίγουμε βρέχοντας λίγο με νερό το χέρι μας για να κολλήσει. Τοποθετούμε τα τυλιχτά μας σε λαδωμένο πυρέξ ενώ βάζουμε από την κάτω πλευρά το σημείο που ενώνεται ο κιμάς. Τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45 – 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.Σερβίρουμε τις τυλιχτές μελιτζάνες  ζεστές με την συνοδεία της σάλτσας , ενώ μπορούμε να τηγανίσουμε πιπεριές κέρατο και πατάτες για συνοδεία (προαιρετικά) κι απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/