Κοτόπουλο με πράσινες ελιές

images_2712017_2_kotopoulo-me-prasines-elies.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1 τεμαχισμένο σε μερίδες    
    Ελιές πράσινες 1 μεγάλη κούπα (μεγάλες χωρίς κουκούτσι)    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 4    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Μαϊντανό 1 φλυντζάνι τσαγιού    
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι – πιπέρι
    Ούζο 1 σφηνάκι    

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τεμαχίζουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα το ροδοκοκκινίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο,το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.Βάζουμε και τις ελιές, 1/2 κούπα ελαιόλαδο και περίπου 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/