Κινόα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού – Μια «εναλλακτική» σπανακόπιτα!

images_2912017_spinachpie.jpg

Υλικά για 9 μερίδες

Θερμιδική αξία: 196Kcal ανά μερίδα

    3 κουτ. σούπας σουσάμι
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    500 γρ. φρέσκο σπανάκι
    2 φλυτζάνια μαγειρεμένη κινόα (περίπου ¾ φλυτζανιού ωμή)
    1 φλυτζάνι κατίκι Δομοκού
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 κουτ. σούπας φρέσκο λεμονοθυμάρο, πολύ ψιλοκομμένο (εναλλακτικά θυμάρι)
    1 κουτ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
    ¼ κουτ. σούπας μπούκοβο
    ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώστε ένα μικρό ταψάκι και απλώστε το σουσάμι σε όλο το εσωτερικό του ταψιού ώστε να απλωθεί σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ζεματίστε το σπανάκι σε βραστό αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και όταν κρυώσει στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το λεμονοθύμαρο, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο για 5 λεπτά περίπου. Ρίξτε τα σε ένα μπωλ.

Στο ίδιο μπωλ, προσθέστε το σπανάκι, την κινόα, το κατίκι, το πιπέρι και τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει ελαφρά. Ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι με το σουσάμι, απλώστε το καλά και ψήστε το για 65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Απόστολος Α.Χρονόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος