Κιμάς σε φιογκάκια

images_712017_2_fiogkakia-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί    
    Νερό χλιαρό 1 κούπα του τσαγιού    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας    

Για την γέμιση

    Κιμάς 500 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ τριμμένο    
    Καρότο 1/2 τεμ τριμμένο    
    Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος    
    Αυγό 1 τεμ    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη    
    Μαϊντανός 2- 3 κλωνάρια ψιλοκομμένα    
    Ούζο 1 σφηνάκι    
    Πάπρικα γλυκιά-καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι – πιπέρι

Για το ντιπ

    Γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ    
    Μουστάρδα 1/2 κουταλιά σούπας    
    Λεμόνι από 1/2 τον χυμό του    
    Πορτοκάλι από 1/2 τον χυμό του    
    Σκόρδο λιωμένο 1 σκελίδα    
    Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας    
    Σος βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ζύμη : Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό,αλάτι,πιπέρι,το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο (στην πράξη βλέπουμε πόσο θα χρειαστεί) και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε την ζύμη  και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Αφού ετοιμάσουμε την γέμιση ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο μας σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση μας. Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού.

Για την γέμιση : Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο , την πάπρικα γλυκιά και καυτερή και τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ , όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι- πιπέρι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, την κεφαλογραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.

Για το ντιπ γιαουρτιού :  Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ , τα ανακατεύουμε όλα να αναμειχθούν πολύ καλά κι είναι έτοιμο να συνοδεύσουμε τα φιογκάκια μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/