images_212017_2_karudopita-i-klasiki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ κοσκινισμένο    
    Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Ζάχαρη 350 γρ    
    Καρύδια 200 γρ λίγο τριμμένα    
    Γάλα 270 ml χλιαρό    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κανέλα 2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα    
    Πορτοκάλια 2 το ξύσμα τους    
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα,τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί και τέλος προσθέτουμε τα ελαφρώς τριμμένα καρύδια (κρατάμε μερικά για στολισμό). Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το καρύδι. Σε στρογγυλό ταψί διαστάσεων 29 εκ στρώνουμε λαδόκολλα που την κόψαμε στο σχήμα του ταψιού, την βουτυρώνουμε κι αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει, την βγάζουμε από το ταψί, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη , στολίζουμε και με τα καρύδια που κρατήσαμε και την απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/