Κέικ γλυκάνισου χωρίς αυγά

images_2212017_2_keik-glukanisou-xoris-auga-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 500 γρ    
    Γάλα 300 ml    
    Ηλιέλαιο 300 ml    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 150 γρ    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ούζο 1 σφηνάκι    
    Γλυκάνισος 1 κουταλιά σούπας  

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ (εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ) και τα χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/