Κάψιμο κόλπου

images_1912017_Φλεγμονές-Γεννητικών-Οργάνων-2.jpg

Το τσούξιμο και το κάψιμο στην περιοχή του κόλπου είναι παθολογικά προβλήματα που προκαλούν αρκετή δυσφορία στις πάσχουσες. Οι πάσχουσες που παρουσιάζουν επίμονο τσούξιμο ή κάψιμο, ενδέχεται να παρουσιάζουν επίσης κνησμό, αύξηση κολπικών εκκρίσεων, δυσοσμία.

Τα νοσήματα που ευρίσκονται στην ρίζα των συμπτωμάτων διαιρούνται σε:

1. ΤΟΠΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Γυναικολογικές παθήσεις, τοπικές αλλεργίες, μικρόβια, μύκητες, αλλεργίες είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας.

2. ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Η ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ο κατάλογος είναι μακρύς και περιλαμβάνει αφροδίσια, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, νοσήματα που συνδέονται με πτώση της άμυνας του οργανισμού, ορμονικές διαταραχές, διατροφικές διαταραχές.

Τα παθολογικά αυτά προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις πηγάζουν αμιγώς από κακές συνθήκες υγιεινής ή τοπική υπερευαισθησία.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς, που παρουσιάζετε το δυσάρεστο αυτό σύμπτωμα:

• Να μην χρησιμοποιείτε ταμπόν και να αλλάζετε συχνά σερβιέτες κατά την εμμηνορρυσία.

•Να μην κάνετε κατάχρηση καθαριστικών στην περιοχή του κόλπου. Διακόψτε τις χρησιμοποιούμενες τοπικές κρέμες ή τα σπερμοκτόνα.

• Να κάνετε συχνές πλύσεις με άφθονο νερό και πίνετε πάνω από επτά ποτήρια νερού ημερησίως.

• Αντικαταστήστε τα συνθετικά εσώρουχα με βαμβακερά.

• Να κάνετε σωστή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες. Τρώτε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά σε καθημερινή βάση.

• Εάν το σύμπτωμα υποτροπιάζει ή επιμένει η σωστή παθολογική εξέταση είναι επιβεβλημένη. Κατά την ιατρική εξέταση διερευνάται το διατροφικό ιστορικό, συνήθειες της καθημερινότητας και εξετάζεται η ύπαρξη αντικειμενικών παθολογικών σημείων. Τα στοιχεία αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την ακριβή αξιολόγηση και την εκτίμηση της αναγκαιότητας διενέργειας ορισμένων ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων. Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/