Κάν’ το σαν τις Γαλλίδες: πώς θα μείνετε υγιείς και όμορφες για πάντα

images_1412017_2_4fc50c19-f013-4438-98d3-8f5a9d54a4bf.jpg

Οι Γαλλίδες ζουν κατά μέσο όρο 85 χρόνια, διατηρώντας μάλιστα την καλή τους εμφάνιση και το κομψό στυλ σε όλες τις ηλικίες. Αλλά πώς το κάνουν;

Στο νέο του βιβλίο, ο καταξιωμένος παριζιάνος χειρουργός Michel Cymes αποκαλύπτει αυτά που πιστεύει ότι είναι τα μυστικά των Γαλλίδων για να αντιμετωπίσουν τον χρόνο. Ας δούμε μερικές από τις συμβουλές του.

Τρώτε περισσότερο σκόρδο
Πέρα από νοστιμιά στο φαγητό σας, το σκόρδο προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία που μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο. Οι Γάλλοι το λατρεύουν – και όχι άδικα: το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Καλύτερα να το τρώτε ωμό για να διατηρεί το μέγιστο της θρεπτικής του αξίας.

Πίνετε λιγότερο, αλλά εκτιμήστε το περισσότερο
Το αλκοόλ γενικά συντομεύει τη ζωή και επιταχύνει τη γήρανση, οπότε σύμφωνα με τον Cymes, θα πρέπει όλοι να πίνουμε σαν σομελιέ. Δηλαδή αργά και απολαμβάνοντας κάθε γουλιά, αν θέλουμε να παραμείνουμε νέοι. Καλύτερα να προτιμάμε το κρασί και βεβαίως να μην το παρακάνουμε.

Καθαρίστε το ψυγείο σας
Ο Cymes τονίζει ότι είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά το ψυγείο μας, καθώς τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν στο κρύο και φυσικά ό,τι βρίσκεται μέσα στο ψυγείο μας θα καταλήξει τελικά στο σώμα μας.

Πάρτε το δείπνο στα σοβαρά
Έχουμε την τάση να τρώμε πιο γρήγορα όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι μασάμε την τροφή μας λιγότερο, δεν συνειδητοποιούμε πότε χορτάσαμε και κατά συνέπεια τρώμε περισσότερο. Η λύση είναι να καθόμαστε στο τραπέζι και να τρώμε όσο χρειάζεται.

Επενδύστε σε καλά γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου είναι σημαντικά για την προστασία των ματιών και του δέρματος γύρω τους. Ο Cymes συνιστά ένα ζευγάρι με φαρδύ σκελετό, φακούς που είναι σύμφωνοι με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ελέγξτε ότι έχουν σήμανση CE) και να είναι επίσης τουλάχιστον τρίτης κατηγορίας – ακόμη καλύτερα τέταρτης, η οποία συνιστάται για αθλήματα βουνού.

Κολυμπήστε
Η άσκηση με βάρη πιέζει υπερβολικά τις αρθρώσεις μας, έτσι ο Cymes συνιστά άσκηση στο νερό.

Προσέξτε το ντεκολτέ σας
Ο θώρακα μιας γυναίκας περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες από το υπόλοιπο σώμα, που σημαίνει ότι τείνει να αποκτήσει ρυτίδες πιο γρήγορα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την περιοχή με την ίδια φροντίδα που αντιμετωπίζουμε το πρόσωπο: ενυδάτωση, απολέπιση και χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αλλάξτε το μαξιλάρι σας
Πολύ λίγοι από εμάς το αλλάζουμε συχνά, αλλά ένα παλιό, φθαρμένο μαξιλάρι που δεν υποστηρίζει σωστά το κεφάλι μας μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικό πόνο στον αυχένα.  Ο Cymes προτείνει ένα παχύ μαξιλάρι, αν σας αρέσει να κοιμάστε στο πλευρό σας, ένα πιο σκληρό αν προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα και ένα λεπτό αν κοιμάστε μπρούμυτα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/