Δυνατότερο σπέρμα με μια κίνηση

images_2912017_sperm-vasectomy-facts.jpg

Οι δυσκολίες των ζευγαριών να γίνουν γονείς έχουν αναμφίβολα αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το καθημερινό άγχος, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή και οι ακόμη πιο κακές συνήθειες μαζί με παράγοντες που δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, έχουν κάνει τη φυσική διαδικασία αναπαραγωγής… βουνό για πολλούς από εμάς. Ψυχολογικοί αλλά και παθολογικοί παράγοντες σε γυναίκες και άνδρες κάνουν τη σύλληψη δύσκολη πολύ συχνά.

Αν η αιτία που δυσκολεύει ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει είναι ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων στο σπέρμα του άνδρα όμως, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να βελτιώσει τις πιθανότητές μιας εγκυμοσύνης. Πολύ απλά, οι άνδρες θα πρέπει να κοιμούνται γυμνοί τη νύχτα, αν θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Παιδική Υγεία και την Ανάπτυξη και το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, οι άνδρες που φορούν μποξεράκια κατά τη διάρκεια της ημέρας και κοιμούνται γυμνοί, έχουν 25% λιγότερο κατακερματισμό του DNA από τους άνδρες που φορούν στενά εσώρουχα μέρα και νύχτα. Η έρευνα παρακολούθησε 500 άνδρες για μια περίοδο 12 μηνών ως προς την επιλογή των εσωρούχων και την ποιότητα του σπέρματος.

Οι άνδρες που θέλουν να κάνουν παιδί λοιπόν συνιστάται να κοιμούνται γυμνοί. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά καθώς αυτό δεν κρίνεται… πρακτικό, ένα χαλαρό μπόξερ θεωρείται η καλύτερη επιλογή εσωρούχων για τη βελτίωση της γονιμότητας.

Όμως ο ύπνος χωρίς ρούχα δεν ωφελεί μόνο τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες, καθώς οι οι κυρίες που κοιμούνται φορώντας μόνο το άρωμά τους είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από μύκητες. Και, χωρίς να είμαστε ερευνητές, φανταζόμαστε ότι εξ’ ορισμού ένα ζευγάρι που κοιμάται κάθε βράδυ γυμνό, αυξάνει τις πιθανότητες να τεκνοποιήσει!

Όμως το να κοιμόμαστε γυμνοί έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το ότι μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα. Καθώς ο οργανισμός μας για να κοιμηθεί πρέπει να έρθει σε χαμηλότερη θερμοκρασία, όταν κοιμόμαστε γυμνοί η θερμοκρασία του σώματός μας μειώνεται φυσικά. Αντιθέτως, αν είμαστε ζεστά ντυμένοι το σώμα μας μπορεί να δυσκολευτεί να επιτύχει τη βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου, οδηγώντας μας έτσι σε μια ανήσυχη νύχτα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/