Διάταγμα εναντίον των εκτρώσεων υπέγραψε ο Τραμπ

images_2512017_2_donald-trump21.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τρία εκτελεστικά διατάγματα κατά την πρώτη του εβδομάδα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με το ένα, απέσυρε τις ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TTP, με το άλλο, πάγωσε τις προσλήψεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και με το τρίτο απαγόρευσε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς ΜΚΟ που παρέχουν πρόσβαση στις γυναίκες σε υπηρεσίες αμβλώσεων.

Η επαναφορά της λεγόμενης «πολιτικής της Πόλης του Μεξικού», προκάλεσε την αντίδραση και την καταδίκη από οργανώσεις που υποστηρίζουν το δικαίωμα στην έκτρωση και ασχολούνται με την αναπαραγωγική υγεία.

Πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών, περιβαλλόμενος αποκλειστικά και μόνο από άνδρες.

Η Huffington Post υπενθύμισε ότι υπό τη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία αναίρεσε την απαγόρευση το 2009, τα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ βοήθησαν 27 εκατομμύρια γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπανά περίπου 600 εκατομμύρια τον χρόνο σε διεθνή βοήθεια για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την αναπαραγωγική υγεία.

Κατά την υπογραφή της επίμαχης διάταξης στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ περιβαλλόταν από τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Reince Priebus, τον σύμβουλο του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου Peter Navarro, τον ανώτερο σύμβουλο Jared Kushner, τον σύμβουλο πολιτικής Stephen Miller και τον επικεφαλής στρατηγικής Steve Bannon.

Ο αντιπρόεδρος Mike Pence, που είναι γνωστός για την έντονη αντίθεσή του στο δικαίωμα στην έκτρωση, ήταν επίσης παρών.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/