Γυμναστική… επιφανείας

images_512017_2_healthy_woman_workout.jpg

Αν το crossfit και η εναέρια γιόγκα σας φαίνονται βαρετά και πασέ, τότε ίσως το FloatFit – μια νέα μέθοδος εκγύμνασης που απαιτεί να μην σας πιάνει… ναυτία – να είναι φτιαγμένο για εσάς. Το FloatFit συνδυάζει τη γιόγκα με ασκήσεις υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) και εκτελείτε επάνω σε ένα ειδικά σχεδιασμένο στρώμα που λέγεται Aquabase, το οποίο επιπλέει στην πισίνα.

Το πρόγραμμα στοχεύει τους μύες σε όλο το σώμα και υπολογίζεται ότι καίει 400 θερμίδες σε 30 λεπτά, καθώς απαιτεί συνεχή προσπάθεια από τον ασκούμενο για να παραμείνει στην επιφάνεια. Το Aquabase από μόνο του κοστίζει περισσότερα από 800 ευρώ και οι ασκήσεις απαιτούν την καθοδήγηση από εξειδικευμένο γυμναστή, οπότε ο καλύτερος τρόπος για ασχοληθεί κάποιος είναι να γραφτεί σε ένα γυμναστήριο που προσφέρει ομαδικά μαθήματα.

Το όλο πράγμα ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή – αλλά αυτό ακριβώς είναι το κόλπο: Η αστάθεια της άσκησης πάνω σε ένα στρώμα που επιπλέει, είναι αυτό που οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι κάνει αυτή την προπόνηση μοναδική.

Η Leila Francis Coleman, η οποίος δημιούργησε το Aquabase πάνω στο οποίο γίνονται τα μαθήματα FloatFit, εμπνεύστηκε την ιδέα από την παιδική της ηλικία, όταν έκανε ιστιοπλοΐα και αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυσκολίες του νερού ως μέθοδο άσκησης.

Τα πρώτα μαθήματα Floatfit στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2015, αλλά τράβηξαν την προσοχή διεθνώς όταν τον περασμένο Μάιο ένα βίντεο έγινε viral – με 120 εκατομμύρια views στο YouTube – δημιουργώντας κατακόρυφη αύξηση στις αναζητήσεις του όρου στο Google.

Για κάποιους, η ιδέα της άσκησης στο έδαφος είναι αρκετά απωθητική – πόσο μάλλον στο νερό. Η Coleman παραδέχεται ότι οι συμμετέχοντες θα πέσουν σχεδόν σίγουρα μέσα στο νερό και ίσως αρκετά συχνά, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης. «Δεν είναι τίποτα σοβαρό», λέει προσθέτοντας ότι είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, με τη μεγαλύτερη μαθήτριά της να είναι 80 χρονών.

Αλλά το FloatFit θα πρέπει να ανταγωνιστεί αρκετά ακόμη καινοτόμα είδη γυμναστικής που συναγωνίζονται για τον τίτλο «trend του 2017», όπως το crawling και το IMAX Shift. Ας κερδίσει ο καλύτερος.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/