images_2212017_Cut-aloe-vera-on-banana-leaf.jpg

H αλόη είναι ένα φυτό που  χρησιμοποιείται για ιατρική χρήση από τα αρχαία χρόνια. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για την δυσκοιλιότητα, για δερματοπάθειες και για την επούλωση τραυμάτων.

Η χρήση της έχει αυξηθεί θεαματικά κατά τα τελευταία χρόνια στην Δύση, αποτελώντας ένα δημοφιλές συμπλήρωμα. Οι άνθρωποι που την λαμβάνουν, την χρησιμοποιούν για μια ποικιλία παθολογικών καταστάσεων όπως ο διαβήτης, το άσθμα, η επιληψία, η οστεοαρθρίτιδα.

H υπακτική δράση  της αλόης είναι επαρκώς τεκμηριωμένη. Υπάρχουν μελέτες που αναδεικνύουν αντιδιαβητική δράση. Ορισμένες δερματοπάθειες υποχωρούν θεαματικά μετά την τοπική θεραπεία με αλόη.

 Η αποτελεσματικότητα της αλόης σε μία ευρεία ποικιλία νοσημάτων (όπως διαφημίζεται συχνά από τις εταιρείες τυποποίησης), δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικώς.  Οι παρενέργειες της επίσης, στην περίπτωση χρόνιας  χορήγησης δεν έχουν διερευνηθεί ιατρικώς, με μεγάλες συστηματικές μελέτες. Δεν υπάρχουν παρόλα αυτά, αναφορές για σημαντική τοξική δράση από την χρήση της αλόης σε παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα. Μετά την γενίκευση της χρήσης της, στις ΗΠΑ, αναφέρθηκαν ορισμένα περιστατικά ηπατίτιδας και απώλειας χρήσιμων ουσιών λόγω της υπακτικής της δράσης σε ευαίσθητα άτομα. 

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/