Χαλβάς τύπου Φαρσάλων

images_3122016_2_xalvas-tipou-farsalon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Νισεστέ 1 1/2 φλυζάνι του τσαγιού    
    Νερό 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μαργαρίνη ή βούτυρο φυτικό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λιωμένο    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Αμύγδαλα απρισμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα    

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αμύγδαλα στη μέση και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι ή τα ψήνουμε στον φούρνο για 2- 3 λεπτά. Σε ένα μπολ  βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη,  3 κουταλιές νερό και τον χυμό από το λεμόνι και σε μέτρια φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, να γίνει η ζάχαρη σκούρα καραμέλα. Λιώνουμε την μαργαρίνη ή το φυτικό βούτυρο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα (προσοχή να μην καούμε γιατί με το βράσιμο  κάνει φουσκάλες που σκάνε). Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο – λίγο το διάλυμα του νισεστέ,  ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να πήξει  το μείγμα , να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,να είναι μια διάφανη μάζα και να μην κολλάει στον πάτο τότε αμέσως ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφαιρούμε από την φωτιά. Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το μείγμα σε μια πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κρυσταλλική  ζάχαρη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/