Φυσικά φρύδια

images_20122016_makigiaz-1.jpg

Έχουμε δει πολλά come back στις τάσεις της μόδας, ένα από αυτά είναι τα φυσικά φρύδια. Ξεχάσαμε τις λεπτές γραμμές και τις ατέλειωτες ώρες που περνούσαμε στον καθρέπτη για να αφαιρέσουμε όσες περισσότερες τρίχες γινόταν.


 
Τα φρύδια – λεπτή γραμμή δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπο αντιθέτως το αγριεύουν και προσθέτουν χρόνια. Ενώ τα φυσικά – περιποιημένα φρύδια προσφέρουν έντονο βλέμμα ακόμα και χωρίς μακιγιάζ, πιο θηλυκό και δυναμικό look που κρύβει χρόνια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν και εξισορροπούν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

• Αφήστε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν, να πάρουν το φυσικό τους σχήμα, όσο γίνεται, γιατί μετά από πολλά χρόνια αποτρίχωσης οι τρίχες εξασθενούν, είναι αραιές και πολλές φορές δεν ξαναβγαίνουν δημιουργώντας κενά σημεία, αυτό όμως διορθώνεται.

• Αφού πάρουν τα φρύδια το φυσικό τους σχήμα, απλά καθαρίστε τις τρίχες που περισσεύουν από το περίγραμμα κάτω από τα φρύδια.

• Για να διορθώσετε τα κενά χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών και σβήστε το απαλά με μια μπατονέτα ή με ένα πινέλο σκιάς ματιών με σφουγγαράκι.

• Αν τα φρύδια σας είναι αραιά χρησιμοποιήστε μια σκιά φρυδιών. Απλώστε τη με ένα πινέλο φρυδιών με απαλές πινελιές, αμέσως θα φανεί η διαφορά.

• Αν τα φρύδια σας είναι ατίθασα, χρησιμοποιήστε ένα gel ή κερί φρυδιών που συγκρατεί τις τρίχες. Τα προϊόντα αυτά μπορείτε να τα βρείτε ξεχωριστά ή σε kit φρυδιών στα καταστήματα καλλυντικών.

• Αν τα φρύδια σας δεν έχουν ίδιο σχήμα ή μάκρος, χρησιμοποιήστε πάλι ένα gel ή κερί φρυδιών με χρώμα ή αν είναι διάφανο ανακατέψτε το με λίγη σκιά φρυδιών και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο φρυδιών, σχηματίστε ένα ομοιόμορφο σχήμα, με απαλές πινελιές.

• Επιλέξτε το σωστό χρώμα για το μολύβι ή τη σκιά φρυδιών. Αν έχετε καστανά μαλλιά παραμείνετε στο ίδιο χρώμα, αν έχετε πολύ σκούρα μαύρα μαλλιά χρησιμοποιήστε σκούρο καφέ χρώμα για να γλυκάνετε λίγο το βλέμμα και αν έχετε ξανθά μαλλιά χρησιμοποιήστε 1-2 τόνους πιο σκούρο χρώμα ανάλογα με το πόσο σκούρο είναι το χρώμα της επιδερμίδας σας.

Τα φυσικά φρύδια δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Οι γυναίκες που έχουν πολύ σκούρα, τραχιά και πυκνά μαλλιά συνήθως έχουν πολύ έντονα φυσικά φρύδια και φαίνονται πιο άγριες και θυμωμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φρύδια θα πρέπει να είναι αρκετά περιποιημένα, όχι πολύ χοντρά και με απαλή καμπύλη στο τόξο.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr