Φασόλια λεμονάτα

images_3122016_2_fasolia-lemonata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φασόλια 500 γρ ξερά    
    Καρότα 2 τεμ    
    Κρεμμύδι 1 τεμ ξερό    
    Γαρύφαλλα 3-4 τεμ    
    Σέλινο 1 κλωνάρι    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι    
    Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του    
    Μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Νερό για βράσιμο    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε από το βράδυ σε άφθονο κρύο νερό σε μια κατσαρόλα να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν 2 με 3 βράσεις και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε ξανά  στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και μαζί βάζουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα, προσθέτουμε και τα καρότα, το σέλινο και τον μαϊντανό δεμένα μαζί σαν δεματάκι και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 45-50 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια) ενώ προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε το αλάτι. Αφού βράσουν, βγάζουμε το δεματάκι και το κρεμμύδι και τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την μαργαρίνη να κάψει και προσθέτουμε τα φασόλια να τα σοτάρουμε ελαφρώς κουνώντας την κατσαρόλα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το πιπέρι, κόβουμε σε ροδέλες το βρασμένο καρότο και είναι έτοιμα να σερβιριστούν σε σαλατιέρα, ενώ προαιρετικά βάζουμε και τον μαϊντανό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/