Τηγανίτες πατάτας (σαν μυτσβέρια)

images_20122016_2_tiganites-patatas-san-mitsveria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 800 γρ τριμμένες    
    Τυρί φέτα 150 γρ τριμμένη    
    Αυγά 3 τεμ    
    Άνηθο 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο    
    Κρεμμύδια φρέσκα 4 τεμ ψιλοκομμένα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι και κάτι    
    Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κέτσαπ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι- πιπέρι
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Αφήνουμε σε τρυπητή για να αφήσουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις τριμμένες πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι , ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και μετά τα πλάθουμε σε τηγανήτες όχι πολύ χοντρές. Ζεσταίνουμε το λάδι μας και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε ζεστές.

* Αν θέλουμε μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με γιαούρτι απλό ή με λίγο σκόρδο μέσα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/