Τα πλούσια φρύδια «κρύβουν» χρόνια από το γυναικείο πρόσωπο

images_18122016_pikna-fridia-4.jpg

Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι τα πλούσια φρύδια κάνουν μία γυναίκα να δείχνει πιο νέα, πιο φρέσκια, πιο ξεκούραστη και πιο σέξι, ενώ αντιθέτως τα λεπτά και αραιά φρύδια της προσδίδουν μία όψη ανησυχίας, θυμού ή έκπληξης. Σε κάποιες μελέτες μάλιστα υπολογίστηκε ότι όταν τα φρύδια είναι φαρδιά, πυκνά και καλοσχηματισμένα, μπορούν να κάνουν μία γυναίκα να φαίνεται έως και δέκα χρόνια νεότερη.

Τα φρύδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσώπου (μάτια, μύτη, μέτωπο). Όταν τα χαρακτηριστικά βρίσκονται σε σωστή αναλογία, τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος τα αντιλαμβάνεται ως πιο όμορφα, υγιή και ελκυστικά, διαμορφώνοντας μία νεανικότερη εικόνα του ατόμου.

Το τσιμπιδάκι καταστρέφει μόνιμα την πυκνότητα των φρυδιών

Την τελευταία δεκαετία, έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν από λεπτά και αραιά φρύδια. Ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις η πολυετής αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, αλλά και με κερί ή κλωστή.

Το επανειλημμένο τράβηγμα των τριχών οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή των τριχοθυλακίων, τα οποία έχουν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων ζωής. Το τράβηγμα τα αποδυναμώνει, κάνοντάς τα να παράγουν ολοένα λιγότερες και λεπτότερες τρίχες, και τελικά μονάχα χνούδι.

Η μόδα της δεκαετίας του ’90 άφησε τα σημάδια της

Η αποτρίχωση των φρυδιών σηματοδοτεί για πολλές έφηβες μία πρώτη ένδειξη «ενηλικίωσης». Και μάλιστα, όσο πιο φανερή είναι η αλλαγή, τόσο πιο αισθητή γίνεται αυτή η έκρηξη της θηλυκότητας. Γι’ αυτό, πολλές νεαρές κοπέλες καταλήγουν να υπερ-αποτριχώνουν τα φρύδια τους.

Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η μόδα της εποχής. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ’90, η τάση της μόδας ήθελε τα φρύδια πολύ λεπτά, τοξωτά και ανοιχτόχρωμα. Η τάση αυτή διάρκεσε και την επόμενη δεκαετία, οδηγώντας πολλές γυναίκες να υιοθετήσουν αυτό το σχεδόν διάφανο λουκ φρυδιών.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η μόδα έχει επαναφέρει τα πρότυπα των σταρ της δεκαετίας του ’80, όπως της Μπρουκ Σιλντς και της Σίντι Κρόφορντ. Τα πυκνά, πλούσια και σκουρόχρωμα φρύδια έχουν επιστρέψει για να αποδείξουν την αισθητική αξία τους: πλαισιώνουν τα μάτια, χαρίζουν πιο βαθύ βλέμμα, διαμορφώνουν τις εκφράσεις του προσώπου.

Μόνιμη αποκατάσταση των φρυδιών με FUE

Όσες γυναίκες δοκιμάζουν εκ των υστέρων να καμουφλάρουν τις άτριχες περιοχές των φρυδιών τους καταφεύγοντας σε μολύβια μακιγιάζ ή αισθητικά τατουάζ, δεν αποκτούν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού καμία από αυτές τις μεθόδους δεν μπορεί να αποκαταστήσει τις τρεις διαστάσεις των φρυδιών. Ένα εντυπωμένο σχέδιο πάνω στο δέρμα δεν μπορεί παρά να είναι μη φυσικό.

Η μοναδική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει μόνιμο και βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα στο πρόβλημα των αραιωμένων φρυδιών, είναι η μεταμόσχευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων (FUE), η οποία πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Με τη μέθοδο FUE, λαμβάνονται μεμονωμένα τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής, τα οποία παράγουν τρίχες ίδιου χρώματος, πάχους και υφής με αυτές των φρυδιών, και εμφυτεύονται με προσοχή στα αραιωμένα σημεία προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη πυκνότητα.

Για να είναι απολύτως φυσικό το αποτέλεσμα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακριβή γωνία, κατεύθυνση και πυκνότητα κατά την τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου. Καθοριστικής σημασίας είναι ακόμα η απόλυτη συμμετρία μεταξύ των δύο φρυδιών, καθώς και η σωστή αναλογία τους σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr