Σκορδόψωμο με παρμεζάνα

images_23122016_2_skordopsomo-me-parmezana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε χονδρές φέτες    
    Σκόρδο 5 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη    
    Βούτυρο 5 κουταλιές σούπας λιωμένο    
    Μαϊντανος 1 κουτάκι σούπας πολύ ψιλοκομμένο    
    Ρίγανη λίγο    

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χονδρές φέτες το ψωμί που μας περίσσεψε από προηγούμενες μέρες. Βράζουμε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε για 10  – 15 λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ,την τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά κι αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι φέτες. Σερβίρονται ζεστές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/