Σελινόριζα με πράσα

images_27122016_2_selinoriza-me-prasa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σελινόριζα 500 γρ κομμένη καρέ    
    Πράσα 1 κιλό κομμένα
    Καρότα 2 τεμ κομμένα
    Ρύζι Καρολίνα 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ    
    Αλάτι – πιπέρι
    Κύβος λαχανικών 1 τεμ    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι    
    Νερό όσο χρειαστεί (1 ποτήρι περίπου)    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε την σελινόριζα  σαν πατάτα, την πλένουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, τα πράσα, το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, αλάτι-πιπέρι, αφήνουμε να αχνιστούν καλά, να αλλάξει λίγο το χρώμα τους και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών,το ρύζι,νεράκι ίσα να σκεπάζει το φαγητό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/