Πόνος γλουτών

images_112017_tn_3210313_m.jpg

Ο πόνος στους γλουτούς είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που όταν χρονίζει επιδεινώνει δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πολλές συνθήκες και ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν πόνο στους γλουτούς.

Συνήθεις καθημερινοί παράγοντες που προκαλούν πόνο στους γλουτούς είναι η καθιστική ζωή ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από κακής ποιότητας καθίσματα, η ορθοστασία, τα ακατάλληλα υποδήματα, η υπερβολική προπόνηση όταν δεν γίνεται σωστά. Ωστόσο πίσω από αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υποκρύπτονται σοβαρότερες παθήσεις με μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως ο καρκίνος και η αρθρίτιδα των ιερολαγόνιων αρθρώσεων.

Η σωστή ιατρική παθολογική εξέταση είναι απαραίτητη όταν ο πόνος υποτροπιάζει.

Κατά την ιατρική εξέταση όλα τα συμπτώματα που συνοδεύουν τον πόνο στους γλουτούς, πρέπει να αξιολογούνται ως προς την ένταση, τη διάρκεια, τη θέση, τα συνοδά συμπτώματα, τα σημεία κατά την ιατρική εξέταση, προκειμένου να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του πόνου.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
1.            Σταματήστε την δραστηριότητά σας και κάνετε ήπιο τοπικό μασάζ με μυοχαλαρωτική αναλγητική ενυδατική κρέμα
2.            Ξαπλώστε σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία
3.            Κατά την έναρξη του ενοχλήματος η ήπια εφαρμογή τοπικής θερμότητας (π.χ. μαλακή κουβέρτα κατά τον Χειμώνα, αύξηση της διάρκειας του μασάζ κατά το Καλοκαίρι) βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/