Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: επιλογές για γεύση & θρεπτική αξία!

images_112017_2_tn_7071868_m.jpg

Σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε το νέο χρόνο και μαζί, υποδεχόμαστε οικογένεια και φίλους για τραπέζι! Οι νοικοκυρές είναι στην κουζίνα από νωρίς, για να ετοιμάσουν το μενού του ρεβεγιόν ή της πρωτοχρονιάς, το οποίο κάθε άλλο παρά λιτό θα μπορούσε να είναι…

Μήπως θα έπρεπε, όμως, και οι γυναίκες του σπιτιού να απολαμβάνουν λίγο τις γιορτές και να μην τους «τρώει» το μαγείρεμα; Δεν είναι απαραίτητο να περάσετε μια μέρα στην κουζίνα για να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο, και όμορφο εορταστικό τραπέζι. Υπάρχουν τρόποι ώστε να γλυτώσετε χρόνο χωρίς να στερήσετε από τους αγαπημένους σας τα παραδοσιακά φαγητά της Πρωτοχρονιάς.

Επιλογή Νο1: Ορεκτικά

Αν έχετε ξεκινήσει ήδη εβδομάδες πριν να κάνετε τη λίστα με τα ορεκτικά του τραπεζιού αναζητώντας ορεκτικό Νο1, ορεκτικό Νο2, ορεκτικό Νο3 κτλ, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσετε την Πρωτοχρονιά σαν αγγαρεία. Και επειδή σαν καλή νοικοκυρά σαν ενδιαφέρει και η υγεία αλλά και σιλουέτα των καλεσμένων σας, καταλαβαίνετε ότι η μεγάλη γκάμα επιλογών θα οδηγήσει κάποιους (μάλλον την πλειοψηφία του τραπεζιού) σε υπερκατανάλωση και βαρυστομαχιά! Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε διάφορα ήδη τυριών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιλογές με χαμηλά λιπαρά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με μικρή ποσότητα από μαρμελάδες φρούτων και διάφορα κριτσίνια ή παξιμαδάκια.

Επιλογή Νο2: Κρεατικά

Μπορεί να έχετε αποφασίσει να εντυπωσιάσετε με τα gourmet πιάτα κρεατικών σας όμως οι μέρες αυτές «κρύβουν» κάτι το παραδοσιακό. Άλλωστε η γεμιστή γαλοπούλα που σας ταλαιπώρησε τα Χριστούγεννα πέρασε και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα ωραίο μέρος από το χοιρινό και αφήστε το φούρνο να κάνει τη δουλειά του. Μάλιστα, μπορείτε να συνδυάσετε το κρέας μαζί με διάφορα λαχανικά ή ακόμα και φρούτα όπως δαμάσκηνα δίνοντας έτσι τη gourmet νότα που αποζητούσατε βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και τη διατροφική αξία της συνταγής. Βάζοντας λαχανικά ήδη στο κύριο πιάτο σας σάς γλυτώνει χρόνο από την προετοιμασία διαφόρων σαλατών, κατά την οποία το καθάρισμα των λαχανικών μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και ανιαρό.

Επιλογή Νο3: Πίτα

Η πίτα και ιδίως η σπανακόπιτα αποτελεί ένα είδος τροφίμου, το οποίο κατέχει εξέχουσα θέση στην Ελληνική κουζίνα αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του εορταστικού τραπεζιού. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα αρκετά «μπελαλίδικο» φαγητό καθώς οι μαγείρισσες πρέπει να πλύνουν τα χόρτα καλά, να τα στεγνώσουν, να φτιάξουν τη ζύμη, να ανοίξουν το φύλλο και πολλά ακόμα βήματα. Πώς μπορείτε, όμως, να «κερδίσετε» χρόνο χωρίς να στερήστε γεύσης και θρεπτικής αξίας; Πλέον η παρασκευή της σπανακόπιτας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη όταν χρησιμοποιείται έτοιμο κατεψυγμένο φύλλο υψηλό ποιοτικά το οποίο παράλληλα διατηρεί τη νοστιμιά και τη θρεπτική της αξία και την καθιστά σε αναμφισβήτητη θέση στην γενικότερη διατροφή του ανθρώπου. 

Πηγή : http://www.nutrimed.gr