Πληγές απο τραύματα

images_29122016_psychologist.png

Οι πληγές από τραύματα είναι σύνηθες ιατρικό απρόοπτο. Με απλές κινήσεις, μπορεί να γίνει αποτελεσματική πρόληψη επιμολύνσεων και κακοήθων φλεγμονών.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα συνήθη τραύματα:
1. Οι συνήθεις  αιμορραγίες ελέγχονται με κρύο νερό και άμεση πίεση με καθαρό επίδεσμο, μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία, όπως φαίνεται στην εικόνα.
2. Χαλαρώνετε περιοδικά την πίεση, κοιτάζοντας εάν ελέγχθηκε η αιμορραγία και επί διακοπής της αιμορραγίας εφαρμόζετε αντισηπτικό διάλυμα. Σε αιμορραγία άκρου, το ανυψώνετε.
3. Πρέπει να γίνεται αντιτετανικός ορός εάν ο αντιτετανικός σας εμβολιασμός έχει λήξει και δεν έχετε απαγορευτικές αντενδείξεις για την εφαρμογή του ορού (π.χ. θανατηφόρες αλλεργίες).
4. Εάν το τραύμα είναι βαθύ η άμεση ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη. Ενδέχεται να χρειαστεί ιατρική συρραφή.
5. Εάν το τραύμα είναι μικρό επιφανειακό εφαρμόζετε καθημερινά αντισηπτικό διάλυμα για τραύματα: Ανάλογα με το είδος του διαλύματος μπορεί να χρειαστείτε να βάζετε καθημερινά αντισηπτικό διάλυμα μία-τέσσερις φορές επί μερικές ημέρες χωρίς να καλύπτετε το τραύμα. Εάν η περιοχή του τραύματος δεν αποκατασταθεί ή φουσκώσει ή γίνει κόκκινη ή παρουσιάσει παράξενο χρωματισμό η ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/