Πίσω από κάθε παιδί που ξεχωρίζει, υπάρχει ένας αφοσιωμένος γονιός

images_2122016_4PersonFamily.jpg

Όχι ότι δεν το ξέραμε αλλά, έρευνες ήρθαν να το επιβεβαιώσουν: Πίσω από ένα ταλαντούχο παιδί, κρύβεται πάντα ένα γονέας που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Συγκεκριμένα επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Nebraska- Lincoln διαπίστωσαν ότι ο ρόλος των γονιών αποτελεί το άλφα και το ωμέγα και την κινητήριο δύναμη σε οποιαδήποτε διάκριση των παιδιών, από κάποιο μουσικό όργανο, τα μαθηματικά μέχρι οποιοδήποτε σπορ ή δεξιότητα έχουν επιλέξει στη ζωή τους. Σίγουρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ταλέντο είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, όμως δεν αρκεί αυτό. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό βγαίνει στην επιφάνεια και καλλιεργείται με τη βοήθεια των γονιών τους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην φροντίδα για την ανάπτυξη αυτού του ταλέντου, είτε με την συμμετοχή τους σε αυτό αλλά και με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο το ταλέντο του παιδιού μπορεί να αναγνωριστεί, να καλλιεργηθεί και να ανθίσει.

Οι μελετητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους είχαν πλάι τους γονείς που είχαν κάνει τεράστιες οικονομικές θυσίες, ενώ  είχαν αφιερώσει χρόνο από τη δουλειά τους και τη διασκέδασή τους για να στηρίξουν το παιδί τους.

Πηγή : http://www.themamagers.gr/