Μπακαλιάρος με γαρίδες και μανιτάρια

images_18122016_2_mpakaliaros-me-garides-kai-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπακαλιάρος 6 φιλέτα
    Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 200 γρ    
    Γαρίδες 10 τεμ καθαρισμένες    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κορν φλαουρ 1 κουτάλι της σούπας    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό 1/2 φλιτζάνι  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε να στραγγίξουν και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος μαζί με τον χυμό λεμονιού στο ψυγείο περίπου για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε τις γαρίδες,τις πλένουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι ,προσθέτουμε τις φέτες μπακαλιάρου λίγες-λίγες , τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα, το νερό κι αφήνουμε να βράσουν. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές σούπας νερό , προσθέτουμε την μουστάρδα και το ρίχνουμε στο τηγάνι προς το τέλος για να πήξει η σάλτσα. Βγάζουμε τις γαρίδες, τις τοποθετούμε πάνω στα φιλέτα μπακαλιάρου και τα μανιτάρια γύρω -γύρω. Περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/