Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι

images_5122016_2_milfeig-me-krema-lemoni-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα φεγετέ 1 φύλλο    
    Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα    

Για την κρέμα

    Γάλα 800 γρ χλιαρό    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ    
    Ζάχαρη 180 γρ    
    Αυγά 3 τεμ    
    Λεμόνια 2 τεμ το ξύσμα και από 1/2 τον χυμό    
    Βούτυρο 40 γρ    

Εκτέλεση

Ψήνουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες στενόμακρες υπολογίζοντας πως το κάθε κομμάτι μιλφέιγ απαιτεί 3 λωρίδες.

Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να το ζεστάνουμε ελαφρώς (θέλουμε να είναι χλιαρό). Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς ενώ ρίχνουμε και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση : Απλώνουμε κρέμα πάνω σε μια λωρίδα σφολιάτας και σκεπάζουμε με την δεύτερη λωρίδα σφολιάτας. Απλώνουμε πάλι κρέμα πάνω στην επιφάνεια της δεύτερης λωρίδας και τέλος σκεπάζουμε με την τελευταία λωρίδα σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια της με λίγο κρέμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή γλάσο λεμονιού*. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.

* Αν δεν βρούμε σφολιάτα φεγετέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά απλή σφολιάτα (1 φύλλο). Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας (αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε) το απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, το τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι σε όλα τα σημεία του, χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νεράκι και αλείφουμε την επιφάνεια του, πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες.

*  Για το γλάσο λεμονιού χρησιμοποιούμε 180 γρ άχνη ζάχαρη και 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού (ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε τα μιλφέιγ πριν προλάβει να σφίξει το μείγμα).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/