Μαρμελάδα ακτινίδιο

images_11122016_2_marmelada-aktinidio-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ακτινίδια 1 κιλό (όχι πολύ σκληρά)    
    Ζάχαρη 900 γρ    
    Λεμόνι 1/2 τον χυμό του  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα χτυπάμε  στο μπλέντερ. Τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Αρχίζουμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αφρίσει, με μια κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό.Συνεχίζουμε το βράσιμο , ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.Μόλις αρχίσει να πήζει καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  τον χυμό λεμονιού. Όπως είναι ζεστή την αδειάζουμε σε βάζα τα οποία έχουμε αποστειρώσει πρώτα, κλείνουμε τα καπάκια τους  και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/