Μανιτάρια γεμιστά με μοτσαρέλα

images_23122016_2_manitaria-gemista-me-motsarela-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια λευκά μεγάλα 7 τεμ    
    Μοτσαρέλα φρέσκια 100 γρ    
    Μπέικον 3 φέτες ψιλοκομμένες    
    Τυρί κρέμα 2 κουταλιές σούπας    
    Μαϊντανός 1 κουταλιά σούπας    
    Κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι καφέ    
    Λεμονοπίπερο 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Τσίλι λίγο σε σκόνη    
    Ψωμί του τοστ 2 φέτες τριμμένες    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδακι φρέσκο 1/2 ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την μοτσαρέλα και τον μαϊντανό. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζουμε καλά με μια νωπή πετσέτα τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και αδειάζουμε προσεκτικά την εσωτερική ψίχα έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Βάζουμε τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό, το λεμονοπίπερο, το τσίλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το τριμμένο ψωμί. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα άδεια μανιτάρια μέσα να πάρουν λίγο χρώμα πρώτα από την μια πλευρά κι ύστερα από την άλλη και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Έτσι όπως είναι στην φωτιά γεμίζουμε με ελάχιστη κεφαλογραβιέρα το εσωτερικό τους.Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την γέμιση που φτιάξαμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια,την κεφαλογραβιέρα (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα) και τον μαϊντανό (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα προαιρετικά). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα μανιτάρια μας. Αφού τα γεμίσουμε καλά πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και μαϊντανό και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί (ανάλογα τον φούρνο).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/