Κρεμμύδια τηγανιτά (onion rings)

images_20122016_2_kremudia-tiganita-onion-rings-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κρεμμύδια 1 κιλό κομμένα ροδέλες    
    Μπύρα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8-9 κουταλιές σούπας    
    Κεφαλοτύρι 3 κουταλιές σούπας τριμμένο    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε χονδρές ροδέλες,τα πιέζουμε με το δάκτυλο μας για να ξεχωρίσουν σε ξεχωριστά δακτυλίδια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κεφαλοτύρι,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι και τέλος την μπύρα, ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, το βλέπουμε στην πράξη). Βάζουμε το λάδι μας στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά , βουτάμε τα κρεμμύδια στον χυλό και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα απολαμβάνουμε. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κάποια σος ή με γιαούρτι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/